عناوین مقاله
- معرفی لیفتراک برقی
- مزیتهای لیفتراک برقی
- موتور لیفتراک برقی
- کاربردهای لیفترام برقی
- در صورت هرگونه مشکل و خرابی چکار باید انجام دهیم
- چه نکاتی را باید قبل از خرید باطری مدنظر داشته باشیم
- انواع لیفتراک برقی
- نکات مهم در مورد نگهداری لیفتراک برقی
مقدمه
امروزه شاهد اهمیت لیفتراکها به عنوان یک ابزار حملونقل هستیم که به مراتب با پیشرفت این صنعت و تولید لیفتراکهای در انواع مختلف و عملکردهای بهتر این دستگاهها این ارزش به مراتب ارتقا یافته است.
از آنجایی که بارگیری و تخلیه کالا همیشه فرآیندی سنگین بوده است بالابرها به طور طبیعی اختراع شدند که علاوه بر حل این مشکل به یک راه حل تبدیل شوند که باعث صرفهجویی در وقت و مکان شده تا بارگیری و تخلیه، روند زمانی کمتری به خود اختصاص دهد.
همچنین باید گفت که لیفتراک در گروه ماشین آلات بالابر و حمل و نقل قرار میگیرد که دارای یک سیستم بالابر برای بارگیری بستهها است و عمدتا برای بارگیری و تخلیه کالاهای بسته بندی شده استفاده میشود. همچنین میتواند برای کالاهای غیر بسته بندی شده نیز استفاده شود. (ظرفیت بارگیری از 2 الی 72 تن است. حداکثر ارتفاع بلند کردن میتواند تا 3 الی 8 متر باشد)
اولین لیفتراک بین سالهای 1914 و 1915 اختراع شد و از دهه 1930 به بازار عرضه شد. پس از آن، نیاز روز افزون به حمل مواد نظامی در طول جنگ جهانی دوم باعث تحریک توسعه لیفتراکها پس از جنگ، شد.
لیفتراکها در اندازهها، تنظیمات و وزنه برداریهای مختلفی ارائه میشوند ظرفیتها چند کلاس مختلف از لیفتراک وجود دارد که ما در این مقاله به لیفتراکهای برقی میپردازیم.
لیفتراک برقی
لیفتراکهای برقی از باتریهای ذخیره شده تغذیه میکنند و نیازمند شارژ به دفعات زیاد هستند اما این مدل دستگاه هزینه سوخت بسیار پایینی دارد که میتواند هزینه اولیه که بابت قیمت لیفتراک پرداخت میشود را جبران میکند. بهتر است از این دستگاهها به دلیل کم صدا بودنشان و نداشتن آلودگی در محیطهای داخلی که گردش هوا در آنها کمتر است استفاده شود. باید بدانیم لیفتراکهای برقی هزینههای عملیاتی کمتری نسبت به لیفتراکهای بنزینی و دیزلی دارند. با این حال، ظرفیت بالابری آنها فقط 10 تا 15 هزار پوند است.شارژ و خنک شدن باتریهای آنها میتواند 8 ساعت طول بکشد و شتاب کمتری نسبت به سایر لیفتراکها که با گاز کار میکنند، دارند.
مزیتهای لیفتراک برقی
لیفتراک برقی در فعالیتهایی که مکان و سرعت اهمیت دارد کاربرد فراوانی دارد به این دلیل که این نوع لیفتراک سرعت بالایی دارند. لیفتراک برقی در فضاهای بسته به مراتب مورد استفاده قرار میگیرد انواع مختلفی از این نوع لیفتراک در وزنهای 1.6، 2، 2.6، 3 وجود دارد. یکی از راههای خرید لیفتراکهای برقی با کیفیت این است که خرید خود را تنها از نمایندگیهای معتبر انجام دهید. شرکت کاسپین ماشین خاورمیانه یکی از نمایندگیهای فعال و معتبر در این حوزه میباشد که میتواند شما را در امر مشاوره و خرید یاری رسانی کند.
از دیگر خصوصیات این ماشین طراحی فضای داخلی آن است که کاربری بالایی دارد. در این نوع لیفتراکها اتاقک کاربر کوچک است و فرمان هیدرولیک آن امکان راحتی در کار با این دستگاه را فراهم نموده است که به نوبه خود مزیت دیگر این لیفتراک بشمار میآید.
بیشترین مصرف این نوع از لیفتراکها به علت عدم تولید آلودگی صدای کمتر و کوچک بودن و قدرت مانور خوب در فضاهای کوچکتر در انبارها و مکانهای سربسته است.
هزینه بسیار پایین سوخت این مدل باعث جبران هزینه اولیه که بابت قیمت لیفتراک پرداخت شده است، میشود و از سوی دیگر به علت سبک بودن به راحتی قابل جابهجایی است و رانندگان به راحتی میتوانند با آن کار کنند.
از جمله مزیتهای دیگر این دستگاه هزینه نگهداری بسیار کم و طول عمر طولانیتری نسبت به باقی دستگاهها میباشد.
لیفتراک برقی برای حمل بار با وزنهای پایینتر مناسب هستند و قابلیت استفاده در شرایط بهداشتی و محیط بسته را دارند. لیفتراک برقی رایجترین نوع لیفتراک است که در صنعت مواد غذایی مورد کاربرد بیشتر قرار میگیرد موتور این لیفتراکها نسبت به نوع لیفتراک دیزلی و بنزینی متفاوت است.
سیستم هشدار موجود در برخی از این لیفتراکها در موقعیتهایی که نیاز به تعمیر لیفتراک یا بازرسی خاصی باشد فعال میشود. این مزیت باعث میشود که هزینههای تعمیرات و نگهداری لیفتراکها کاهش یابد راندمان سوخت برای لیفتراک برقی معمولا 8 ساعت است البته این مدت ساعت بسته به مدت زمان کارکرد لیفتراک و میزان شارژ انجام شده و همچنین ولتاژ باطری لیفتراک بستگی دارد.
به طور خلاصه میتوان مزایای لیفتراک برقی را اینگونه دسته بندی کرد:
عدم تولید آلودگی
عدن تولید صدا
قدرت مانور خوب در مکانهای کوچک
کم هزینه بودن
معایب لیفتراک برقی
از آنجایی که این دستگاهها نیازمند شارژ مداوم هستند، نمیتوان مدت زیاد در فضای باز از آن استفاده کرد و برای هر بار شارژ راننده باید منتظر باشد تا شارژ آن به صورت کامل انجام گیرد مگر اینگه مکان مورد استفاده دارای برق سیار باشد.
موتور لیفتراک برقی
در بحث موتور لیفتراک برقی باید به این موضوع توجه داشته باشیم که قدرت زیاد و کارایی بالای این دستگاهها امنیت، طول عمر بالا، صدای کم و هزینه نگهداری آن را کاهش داده است. در موتور لیفتراک برقی یک نوع سیستم هشدار وجود دارد که این سیستم باعث میشود از بروز احتمالی خطرات و آسیبهای جدی در حین کار با لیفتراک کاسته شود و به موقع به اپراتور خبر میدهد.
تنوع موتور لیفتراک برقی در دو مدل است که در قالب 3 چرخ و 4 چرخ با توانهای مختلف و ارتفاع دکل به بازار عرضه میشود که هر شرکت با گارانتی مختص خود روانه بازار میکند. از جمله این شرکتها، شرکت کاسپین ماشین خاورمیانه است که با گارانتی یکساله بی قید و شرط و قابل تمدید تا سه سال این محصول را در خدمت مصرف کنندگان قرار میدهد. همچنین استفاده تکنولوژیهای هوشمند لحظهای در گیربکس اتوماتیک برقی این امکان را فراهم میکند تا در کسری از ثانیه سرعت قابل افزایش و کم شدن، باشد.
کاربردهای لیفترام برقی
لجستیک و توزیع کالا
حمل و نقل کالا در انبار مواد غذایی و بهداشتی
مورد استفاده در فضاهای کوچک
و…..
در ادامه به این موضوع میپردازیم در صورت هرگونه مشکل و خرابی چکار باید انجام دهیم و چه مواردی را چک کنیم:
اولین موردی را که باید چک کنیم و به آن بپردازیم این است که چراغ جلو روشن است یا خیر، چراکه اگر چراغ جلو خاموش باشد حتما فیوز اصلی دستگاه دچار سوختگی شده است و یا گاهی اوقات برا اثر خوردگی قادر به برقرار اتصال الکتریکی لازم نیست
مورد دوم بررسی اینکه آیا چراغهای جلو کم نور هستند یا خیر، وقتی که سوکت باتری وصل است اگر چراغ جلو کم نور باشد و نیز اتصلات ایرادی ندارند و شما تلاش میکنید که لیفتراک را روشن کنید ممکن است در کل خوش شانس باشید چراغ کم نور اشاره به ضعف باتری لیفتراک میکند باتری را شارژ کنید و دوباره برای روشن کردن اقدام نمایید اگر دوباره مشکل تکرار شد این بار باتری را در صورت امکان تعمیر با تعویض نمایید.
نکته: اگر از باتری دود خارج شد ممکن است منفجر شود بنابراین سریع خود و سایر افراد از اطرف آن دور شوید و در صورت داشتن کپسول آتش نشانی اقدام به خاموش کردن آن نمایید.
چه نکاتی را باید قبل از خرید باطری مدنظر داشته باشیم:
- جمع آوری مشخصات فنی دستگاه(مارک، مدل و تناژ دستگاه)
- میزان ولتاژی مصرفی دستگاه(لیفتراکها میتوانند باتریهای 24، 36، 48، 72، 80 ولت در آمپر ساعتهای مختلف باتوجه به نوع دستگاه استفاده کنند).
- ابعاد باکس فلزی باتری
- ظرفیت باتری و یا آمپر ساعت باتری
- حداقل وزن باتری لیفتراک
- نوع اتصال (پیچی یا سیمی)
- میزان طول کابل باتری
- نام تجاری و محل تولید
- حتماً حتماً باتری را با ضمانتنامه یا گارانتی معتبر خریداری کنید
“در نهایت اگر لیفتراک شما روشن نشد با خدمات پشتیبانی شرکت کاسپین ماشین خاورمیانه به نشانی https://caspianm.ir مراجعه کنید تا از خدمات آن استفاده نمایید.”
انواع لیفتراک برقی
- لیفتراک برقی 3 چرخ
- لیفتراک برقی 4 چرخ
- لیفتراک دیزل 3 الی 40 تن
- لیفتراک دوگانه سوز
- ریچتراک
- نروتراک
- استاکر تمام برقی
- سایدلودر
- پالت تراک برقی
- جک پالت دستی
و……
نکات مهم در مورد نگهداری لیفتراک برقی:
- بررسی روزانه تجهیزات لیفتراک(لاستیک ها و ترمزهاو….)
- تمرکز روی وضعیت باتری لیفترام و شارژ باتری
- بهتر است که عمل شارژ کامل باتری در انتهای شیفت باشد و یا باتری زمانی شارژ شود که حداقل 30 درصد از آن شارژ شده باشد.
- بهتر است که عمل شارژ باتری لیفتراک در محیطی با تهویه مناسب صورت گیرد در غیر این صورت شارژ کامل انجام نخواهد شد.
- برای این دستگاهها نیازی به خرید ضد یخ روغن موتور یا سنسور اکسیژن نخواهید داشت چراکه این وسایل نقلیه براساس احتراق داخلی کار نمیکنند و نیروی محرکه این لیفتراک نیروی الکتریکی است.
- قبل از روشن کردن لیفتراک نشانگر وضعیت باتری آن کنترل کنید و در صورت نیاز فول شارژ نمایید.